Om oss

ReceptionVälkommen till Friskis&Svettis Skellefteå. En av världens nordligaste F&S föreningar!

Friskis&Svettis är en ideell idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål, ett leende. Idag tränar 525 857 medlemmar i 112 föreningar i Sverige. Tack vare 15 679 engagerade funktionärer erbjuder Friskis&Svettis lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Friskis&Svettis Skellefteå har funnits sedan 1993 och har idag 3000 medlemmar och 115 ideelt engagerade funktionärer. Sedan september 2012 har vi egna lokaler på Södra Järnvägsgatan 36.

Vi hälsar vi dig varmt välkommen till oss!

Vill du bli funktionär? Fyll i formuläret så kallar vi dig till informationsträff.

Friskis&Svettis historia i Skellefteå

1993 gick startskottet för F&S Skellefteå. Anders Pettersson och Elvy Hedman ansökte om licens hos F&S Riksråd för att starta upp en Friskis-förening i Skellefteå. Med ringa erfarenheter av Friskis sparkade verksamheten igång med tre pass i veckan. Anders själv samt Lena Forsell blev de första som utbildade sig till Friskis&Svettis-ledare.

I början gjorde grundarna i princip allt, men fick inom kort hjälp av engagerade och duktiga människor. Några är fortfarande kvar inom funktionärskåren, några har slutat, andra har kommit till. Dock har alla haft och har ett brinnande engagemang och tro på F&S verksamhet.
Vårt idoga arbete har lett till att vi nu är en av Skellefteå snabbast växande föreningar och det har renderat oss en titel som Skellefteå ambassadör, en titel som företag, privatpersoner och föreningar får om man på något sätt hjälpt till att framhäva Skellefteå som ett bra ställe att leva på.