Välkommen till Friskis&Svettis Skellefteå.
En av världens nordligaste F&S föreningar!

Reception

Idé utan krav
Friskis&Svettis är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål: ett leende. Leendet känns. Ofta syns det. Det sitter i maggropen som en känsla av lycka.

Styrd av lusten
Det där speciella leendet vinner över alla jag-borde-tankar. Träning driven av dåligt samvete blir sällan kul, regelbunden eller långvarig. Det är därför som idrottsföreningen Friskis&Svettis bygger verksamheten på idén om att träning ska vara styrd av lusten.

Längta till träningen
Om det är kul att träna vill du göra det igen. Då kan du längta till nästa gång. Det kan gå så långt att du står där och ler medan du är mitt uppe i något helt annat i vardagen. Du är nöjd med dig själv. Du känner din kropp och gillar den. Du mår bra, helt enkelt.

Idag tränar drygt 537.000 medlemmar i 156 föreningar i Sverige, Norge och Finland samt några kolonier ute i Europa. Tack vare nästan 17.000 engagerade funktionärer kan Friskis&Svettis  erbjuda lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla.

Friskis&Svettis historia i Skellefteå
1993 gick startskottet för F&S Skellefteå. Anders Pettersson och Elvy Hedman ansökte om licens hos Friskis&Svettis Riksråd för att starta upp en förening i Skellefteå. Med ringa erfarenheter av både föreningsledning och Friskis&Svettis startade verksamheten igång med två pass i veckan. Anders själv samt Lena Forsell blev de första som utbildade sig till tränare i Friskis&Svettis Skellefteå.

I början gjorde grundarna i princip allt, men fick inom kort hjälp av engagerade och duktiga människor. Några är fortfarande kvar inom funktionärskåren, några har slutat, andra har kommit till. Dock har alla haft och har ett brinnande engagemang och tro på föreningens verksamhet.

Föreningen har stadigt vuxit och idag har föreningen 3600 medlemmar och 135 ideellt engagerade funktionärer. Det gör Friskis&Svettis till Skellefteås största förening. På kansliet arbetar fem personer fördelat på 3,5 tjänster. Sedan september 2012 finns vi i förhyrda lokaler på Södra Järnvägsgatan 36.

Vi hälsar dig varmt välkommen till oss!

Vill du bli funktionär? Fyll i formuläret så kallar vi dig till informationsträff.

 • Lokalens öppettider 2017

  Mån - Tor 06.00 - 21.30
  Fre 06.00 - 19.00
  Lör 09.00 - 16.00
  Sön 10.00 - 21.00

  Se öppettider under storhelger här

  Välkommen!

  Sista inpassering 15 minuter innan stängning. Tänk på att lokalen stänger på utsatt tid.

  Väljer man att träna fram till stängning, får man duscha hemma.
  Kassan stänger 30 min före dagens stängningstider.

  Om du vill träna utöver dessa tider kan du köpa vår tilläggstjänst vilken innebär att du kan träna 06-24 alla dagar i vecken. Kontakta då vår reception för komplett information.

 • Kontakt

  Friskis&Svettis Skellefteå Södra Järnvägsgatan 36, 931 32 Skellefteå E-post: info@skellefteafriskis.se Telefon: 0910-73 40 60 Webbsida: www.friskissvettis.se/skelleftea Styrelse: Ordförande Elisabeth Zackrisson Nyström Organisationsnummer: Friskis&Svettis Skellefteå 894701-6245  Hanteln i Skellefteå AB 556868-7320
 • Förslagslåda

  Hjälp oss att bli bättre! Tyck till och ge förslag på förbättringar.

  Ditt förslag


  Ditt namn (valfritt)

  Din e-post (valfritt)

  Spam-kontroll (skriv in tecknen nedan)
  captcha

 • Boka passen i din mobil

  app-produktLadda ner vår gratis app och boka dina pass direkt i din mobil!

  Appen finns till både iPhone och Android.

  Hämta appen nu

 • Översätt sidan

 • Våra samarbetspartners

 • Funkissidorna

  Funktionärer → logga in här!
 • Följ oss på Facebook

 • Följ oss på Instagram

facebook